Nieuwbouw duurzame woning​

In 2012 hebben we in Lettele een moderne, duurzame woning met kantoorruimte gebouwd. Het gebouw is als het ware een dubbele bungalow, waarbij woning en bedrijfsruimte zijn gescheiden door een hal. De woning, ontworpen door I’M Architecten, heeft een aantal bijzondere elementen en bevat veel lichtinval. Kunststofkozijnen en thermisch verduurzaamde gevelplanken maken het gebouw nagenoeg onderhoudsvrij.

Duurzame bouw

Het pand is extra geïsoleerd en heeft driedubbel glas. Een warmtepompinstallatie met 6 bodembronnen verwarmt het gebouw. Daarvoor is in de hele woning vloerverwarming aangelegd. Zonnecollectoren dragen bij aan de opwarming van het water. De gevels bestaan uit binnenmuren en een isolatielaag met buitenstucwerk, waardoor het gebouw een fraaie uitstraling heeft.  Het pand heeft geen gasaansluiting. Wel liggen er 40 zonnepanelen op het dak die het elektriciteitsverbruik compenseren.

“Het duurde lang voordat we alle plannen en voorbereidingen voor de bouw rond hadden. Obdeijn heeft toen in een rap tempo met veel vakmanschap onze woning gebouwd. Adviezen van de medewerkers tijdens de bouwperiode hebben we als positief en prettig ervaren . We wonen en werken hier nu naar volle tevredenheid.”
Bewoner

Bouwadvies op maat?

Heeft u een vraag, een bouwkundig probleem of wilt u graag advies over nieuwbouw, verbouw of onderhoud? Ontvang bouwadvies op maat.

Scroll naar boven