Over ons

Team Obdeijn

Over Bouwbedrijf Obdeijn

Bouwbedrijf Obdeijn bestaat uit een team van ongeveer tien medewerkers. Onze vakmensen zijn veelzijdig. In hoofdzaak houden we ons bezig met timmerwerkzaamheden. Maar ook het metselwerk, tegelwerk en stucwerk is bij ons in vakkundige handen. Afhankelijk van de situatie voeren wij dit werk zelf uit of zetten we externe vakmensen in. Voor installaties, schilderwerk en ander specialistisch werk hebben wij duurzame relaties met regionale bedrijven.

Video afspelen

Geschiedenis

In 1896 start Tinus Obdeijn in Lettele een metselbedrijf. Zijn zonen Piet en Frans zetten in 1925 het bedrijf voort in Gebr. Obdeijn. Zij vestigen het bedrijf bij hun woningen aan de Oerdijk 154 en 156 in Lettele. Onder het genot van een borreltje en een goede sigaar werden op zondagochtend na de mis de opdrachten beklonken en de rekeningen voldaan. Vakmanschap en betrouwbare persoonlijke relaties stonden toen al hoog in het vaandel.

Nieuwe start

In 1955 begint Henk Obdeijn een timmerbedrijf. Het eenmansbedrijf groeit uit naar een bloeiende onderneming. Betrouwbaarheid, persoonlijke aanpak en vakmanschap zijn nog steeds de belangrijkste kenmerken. In 1969 wordt het timmerbedrijf samengevoegd met het metselbedrijf van vader Piet. Samen met de broers Willy en Johan vormt Henk de directie van Obdeijn Bouwbedrijf Lettele. Jarenlang voeren zij talrijke nieuwbouwprojecten en verbouwingen uit in de regio. Na pensionering van de gebroeders is het bedrijf buiten de familie Obdeijn voortgezet.

Vierde generatie

In 2005 besluit de zoon van Henk Obdeijn, Ronny, een vergelijkbaar bouwbedrijf te starten in Diepenveen. De overname van bouwbedrijf Struik uit Diepenveen, gevestigd op de Eikelhof, is het begin van de vierde generatie Bouwbedrijf Obdeijn. Al spoedig verhuist het bedrijf naar een ruimere locatie aan de Boxbergerweg in Diepenveen. Extra ruimte voor materialen en machines is een aanwinst voor het groeiende bedrijf, waar inmiddels 10 mensen werkten. Als het einde van het huurcontract van het pand nadert, ontstaat de mogelijkheid bouwbedrijf Vondervoort over te nemen. Sinds 2012 is Bouwbedrijf Obdeijn gevestigd in Broekland.

Vier generaties Obdeijn

Bouwadvies op maat?

Heeft u een vraag, een bouwkundig probleem of wilt u graag advies over nieuwbouw, verbouw of onderhoud? Ontvang bouwadvies op maat.

Scroll naar boven