Uitbreiding historische woning
Kromme Kerkstraat, Deventer

De bewoners wilden in hun ruim 100-jarige woning meer ruimte in de woonkamer. Bovendien was het lastig om de smalle strook naast de woning goed bij de tuin te betrekken. Samen met een architect is een ontwerp gemaakt voor een uitbouw in de stijl van de woning.

Moderne woonkeuken
In het voorjaar van 2014 hebben wij dit historische pand uitgebreid met een moderne woonkeuken. Om meer ruimte te creëren is tuinstrook bij de woning getrokken en in de stijl van het historische pand afgewerkt. Er is een doorgang met de keuken gemaakt, aan de achterzijde is een groot kozijn geplaatst en in het plafond zit een lichtstraat. De nieuwe aanbouw is licht en zo ontstaat binnen een modern, ruimtelijk effect. De oorspronkelijke achtergevel is in originele staat gebleven en fungeert nu als binnenmuur. De buitenzijde vormt één geheel met de oorspronkelijke stijl van de woning.

Ouderwets stopverf
Ervaring van de opdrachtgever: “De verbouwing is vakkundig en in bijpassende stijl uitgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld in de ramen stopverf gebruikt in plaats van glaslatten, zoals die tegenwoordig meestal worden toegepast.”

MENU