Uitbreiding 1e verdieping woning
Gerard van Swietenstraat, Deventer

De bewoners wilden meer ruimte op de eerste etage boven hun aanbouw aan de achterzijde van woning. De opdracht was om er één geheel van te maken. In overleg met de architect is gekozen voor een moderne uitstraling in een afwijkende gevelsteen.

Geen aangeplakte uitbouw
Het was duidelijk te zien, dat de bestaande aanbouw op de begane grond een latere uitbreiding was van de oorspronkelijke woning. Om te voorkomen dat de nieuwe bovenverdieping ook als een aangeplakt onderdeel zou lijken, is de gehele aanbouw geïntegreerd in de woning. De complete uitbreiding aan de achterzijde van het huis is in een donkere gevelsteen opgetrokken. Constructief vereiste deze aanpak nogal wat creativiteit. Maar het geeft de woning een modern en bijzonder tintje. De nieuwe ruimte die op de bovenverdieping is ontstaan, is ingevuld met een speelkamer, kantoorruimte en een extra badkamer.

Trots en tevreden
Ervaring van de bewoner: “Wij wilden tijdens de verbouwing geen doorgang naar ons woongedeelte. Dat heeft Obdeijn prima opgelost. We zijn erg tevreden over het mooie eindresultaat.”

MENU