Renovatie IJsselhoeve
Diepenveen

We hebben een monumentale IJsselhoeve uit 1887 ingrijpend vernieuwd. Deze historische boerderij is in twee delen gerenoveerd, zodat de bewoners in het pand konden blijven wonen. Een interieurarchitect in combinatie met een bouwkundig architect maakten de plannen daarvoor. Eerst is het achterhuis en de schuur verbouwd en in het voorjaar 2015 is het voorhuis grondig opgeknapt.

Onverwachte lichtinval
De boerderij is voorzien nieuwe vloeren, trappen, plafonds en traditioneel tegelwerk. Het huis is volledig geïsoleerd. In het achterhuis is een monolith afgewerkte betonvloer gelegd, die goed past bij de authentieke stijl van de woning. Diverse oorspronkelijke elementen zijn zichtbaar gebleven, zoals de originele gebinten, dakconstructie en stalramen. Ook is er veel glas toegepast, dat zorgt voor lichte ruimtes en onverwacht lichtinval in de woning.

Betrokken blijven
Reactie van de bewoner: “We wilden graag tijdens de verbouwing in ons huis blijven wonen om betrokken te blijven bij de werkzaamheden. Daar heeft Obdeijn rekening mee gehouden. Dat hield wel in, dat we onze spullen in de woning een paar keer moesten verplaatsen. Ook heeft de hele bouw daardoor meer tijd in beslag genomen. Maar we genieten nu van het resultaat.”

MENU